Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri uručio je danas ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru šest ambulantnih vozila, namenjenih zdravstvenim ustanovama širom Srbije, kako bi mogle efikasnije da odgovore na pandemiju i spremnije dočekaju krize u budućnosti.

Ambulantna vozila, opremljena savremenim aparatima, deo su donacije od 11 vozila, koje je obezbedila USAID za zdravstvene ustanove, a koristiće ih Opšta bolnica Jagodina, domovi zdravlja Bogatić, Kraljevo, Vranje i Svrljig i Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja.

Lončar je istakao da je danas važan dan za srpsko zdravstvo i sve koji rade u njemu, i zahvalio ambasadoru SAD i UNDP-u.

„Ostvaruje se zajednički projekat SAD i UNDP (Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji) vredan milion dolara, za zdravstveni sistem Srbije, čiji je jedan deo i ovih šest vozila. Još pet vozila trebalo bi još da stignu“, rekao je Lončar.

On je dodao da je u sanitetima oprema koja bukvalno u minutima spasava živote.

Direktor Doma zdravlja Bogatić Aleksandar Martinović zahvalio je na donaciji, rekavši da će ona doprineti boljem radu hitne službe.

Autor: Gruja Press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име