U sredu kreće nova školska godina. Konačno, nakon dužeg vremena učenici će sedeti u školskim klupama. Napokon jedna lepa vest, kako za nastavno osoblje, tako i za učenike. Ali, sa polaskom u školu kreću i muke roditelja, čiji su budžeti preopterećeni trošenjem novca na osnovne potrepštine, koje su iz dana u dan sve skuplje.

Roditelj iz Crne Bare, koji školuje tri đaka, jednog osnovca i dva srednjoškolca kaže da za osnovca mora da kupi udžbenike, a imao ih je preko fondacije „Alek Kavčić“ besplatno, međutim škola se nije odlučila za besplatne udžbenike. Za dva srednjoškolca kaže da ga autobuske karte do Šapca sada koštaju papreno. Autoprevoznik „Mačva Ekspres“ odobrava popust od 20 procenata na iznos cene mesečne karte, ali opština, koja je do sada učestvovala sufinansiranjem prevoza đaka, srednjoškolaca sa teritorije opštine Bogatić, više ne izdvaja novac za autobuske karte tinejdžera.

Do sada je opština plaćala 50% cene mesečne karte, mada, to je tehnički 30%, jer je autoprevoznik odobravao popust 20%, dok su đaci plaćali 50% ukupne cene karte.

Srednjoškolsko obrazovanje nažalost nije obavezno, pa je možda to razlog zbog kojeg opština Bogatić više ne plaća prevoz za učenike srednjih škola.

Koliko se podržava budućnost naša ne bi zapadalo za oko, da opština ne plaća prevoz penzionerima, koji se vozikaju besplatno, a imaju prihode. Što reče jedan naš sugrađanin „deca plaćaju prevoz penzosima“.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Mačva Express/facebook

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име