Foto: NovaS/Printscreen

Glumac Slobodan Boda Ninković. smatra da je to što je njegova mlada koleginica Danijele Štajnfeld javno progovorila o slučaju silovanja izuzetno hrabar gest, za svako poštovanje. Ipak, poručuje i da bi šira društvena reakcija trebalo da se smiri i da institucije moraju da preuzmu svoj posao. „Ako to jeste tačno, bezrezervno podržavam maksimalnu kaznu za učinjeno, tu nema priče“, jasan je Boda povodom optužbi na račun kolege Branislava Lečića.

“Nadam da postoje još uvek u ovoj zemlji neke institucije koje time treba da se bave i da sve utvrde”, rekao je Ninković gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S “Probudi se”.

Bodi Ninkoviću se ne sviđa atmosfera koja se stvara u vezi sa ovim i sličnim slučajevima.

“Daje se javni prostor za razne komentare, potpuno nekontrolisane. Unapred se donose presude”, primećuje Boda.

Ističe da ne zastupa nijednu stranu i da smatra kako je njen gest bio neophodan. Ipak, pribojava se da ćemo se vratiti u 1945 godinu.

“Ako nastavimo ovim tempom, mislim da ćemo stići do situacije kao iz 45′ godine, kada su sudovi bili samo formalnost i sudije su samo postavljali pitanje okupljenim ljudima koji su dosnoli presudu. Ako dođemo u situaciju da instucije ne postoje i da su nebitne, mislim da nam neće biti dobro”, zaključuje Boda.

Autor: Bojana Milovanović

Izvor: Nova S

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име