NBA liga je ostala u neverici nakon saopštenja Dalas Maveriksa.

Klub iz Teksasa je, naime, obavestio javnost da je nekadašnji drugi pik s drafta održanog 1993, čuveni gorostas Šon Bredli, ostao paralizovan nakon što je doživeo nesreću na ulici.

Naime, dok je vozio bicikl 20. januara ove godine, otpozadi ga je udario automobil i tom prilikom naneo izuzetno teške povrede igraču koji se svojevremeno nadmetao i sa našom reprezentacijom – noseći dres Nemačke.

„Došlo je do teških oštećenja kičmene moždine, usled kojih je on ostao paralizovan. Nakon hitne operacije, osam sedmica je proveo u bolnici, gde je započeo rehabilitaciju“, naveli su Maveriksi.

Oni su podsetili da je Filadelfija izabrala ovog 229 centimetara visokog igrača univerziteta Brigam Jang kao drugog na pomenutom draftu (prvi pik je bio Kris Veber, treći Peni Hardavej, a od poznatijih, koji su iz te generacije dogurali do Ol-star utakmica, tu su još bili i Džamal Mešburn kao četvrti pik, Vin Bejker kao osmi, Alan Hjuston kao 11, Sem Kasel kao 24, te Nik van Eksel kao 37).

Ipak, posle dve sezone u Seventisiksersima, te još dve u Nju Džersi Netsima, Šon Bredli je najveći deo karijere proveo u Dalasu, od 1997. do 2005. godine, a pomenute 1997. bio je najbolji bloker NBA lige.

Karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi sveta ovaj sada 48-godišnjak je završio sa prosečno 8,1 poenom, 6,3 skoka i 2,5 blokada po nastupu.

„Uz suprugu Keri koja je sve vreme uz njega, a i podršku neverovatnog tima za rehabilitaciju, Bredli je trenutno dobrog raspoloženja i želi da ovu nesreću iskoristi da ukaže ljudima na važnost bezbednosti biciklista u saobraćaju“, naveli su Maveriksi.

Kako je rođen u Landštulu, tada Zapadnoj Nemačkoj, igrao je sa Dirkom Novickim za nemačku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj.

Izvor: Blic

Foto:Instagram

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име