Autor: Reuters

Bitcoin, najveća kripto valuta na svetu, u subotu je prešao rekordnih 60.000 dolara.

Bitcoin je ove godine naglo porastao, uglavnom nadmašivši konvencionalne klase imovine, delom i zbog šireg prihvatanja kao oblika plaćanja.

Poslednjih nedelja kompanije su iskoristile njegovu snagu da prikupe stotine miliona dolara finansiranja, kapitalizujući na poboljšanju raspoloženja na tržištu. Ulogom kompanije Tesla Inc od 1,5 milijarde dolara u bitkoin prošlog meseca videlo se da se kompanija za električna vozila Ilona Maska pridružila poslovnoj softverskoj firmi MicroStrategi Inc i kompaniji za plaćanja Tvitter šefa Jacka Dorsei-a Skuare Inc u zameni nekih tradicionalnih rezervi gotovine za digitalni novčić.

Coinbase, najveća američka berza kripto valuta, prijavila se prošlog meseca za listu Nasdak. Regulatorno odobrenje predstavljalo bi značajnu pobedu za zagovornike kripto valuta koji traže glavnu potvrdu.

Usred sve veće potražnje kupaca za posedovanjem i investiranjem u bitkoine, Goldman Sachs Group Inc. je ove nedelje rekao da istražuje kako da se opsluži tim klijentima, a da istovremeno ostane na desnoj strani propisa. Nedavno je ponovo pokrenuo službu za trgovinu kriptovalutama i ovog meseca je počeo da trguje bitcoin fjučersima i ne isporučivim terminskim ugovorima.

(Izveštaj Ann Maria Shibu iz Bengalurua; Montaža Angus MacSvan i Daniel Vallis)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име