Šabac će posle punih 15 godina, koliko traje biciklistička trka Beograd – Banjaluka, prvi put biti domaćin etape i ciljno mesto takmičarima koji će proći centralnim ulicama, saopšteno je na konferenciji za medije organizatora ove sportske manifestacije i rukovodstva Šapca, koja je održana danas u Gradskoj kući.

– Drago mi je što je naš grad jedan od najvažnijih na ruti trke i deo sportskog događaja koji povezuje Srbiju i Republiku Srpsku. Cilj prve etape biće 22. aprila u samom centru grada, baš kada obeležavamo i naš praznik – Dan grada Šapca. Planiramo da na centralnom gradskom trgu upriličimo ceremoniju proglašenja najboljih u prvoj etapi – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Kako je ovom prilikom naglašeno, grad i njegovo rukovodstvo pružaju punu podršku planiranoj biciklističkoj manifestaciji, jer je Šabac je grad sporta i bogate sportske istorije. Upravo iz Šapca je i da je jedan od najboljih srpskih biciklista svih vremena – Saša Gajičić. Buduća manifestacija je, takođe, i velika šansa za promociju turističkih i sportskih potencijala ovog dela naše zemlje.

Шабац је одувек био град кроз који су бициклисти пролазили на траси Београд – Бањалука. Mеђутим, Шабац ће после пуних 15…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Thursday, April 1, 2021

Izvor: sabackilist/aleksandarpajic/facebook

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име