Svi đaci-prvaci iz Pocerskog Pričinovića, koji će 1. septembra sesti u školske klupe, dobiće od Mesne zajednice besplatne knjige. Odluka je doneta kako bi se roditeljima olakšalo opremanje učenika za školu i smanjili neophodni izdaci. Nabavka besplatnih udžbenika za prvake pokrenuta je na predlog članova Saveta mesne zajednice Pocerski Pričinović.

Mnoštvom drugih akcija i nizom aktivnosti, Mesna zajednica u kontinuitetu brine o unapređenju uslova obrazovanja učenika u izdvojenom odeljenju Osnovne škole “Stojan Novaković”. Već je urađeno dosta, a planira se i više.

– Savet mesne zajednice radi odlično, pa ni rezultati nisu izostali. Ovde u školi uradili smo centralno grejanje, instalirali kotao na pelet, zamenili prozore, postavili ogradu oko školskog dvorišta. U Predškolskoj ustanovi je urađeno grejanje. To su samo neki od projekata koji su završeni, a pripremamo i nove – navodi Vladan Bogićević, predsednik MZ Pocerski Pričinović.

Školu u Pocerskom Pričinoviću pohađa oko četrdeset učenika od prvog do četvrtog razreda. I ovog septembra biće upisano dovoljno mališana kako bi se oformilo odeljenje đaka prvaka.

Imamo dobru saradnju sa Savetom mesne zajednice. Besplatni udžbenici za naše prvake značiće puno roditeljima, kojima će se tako olakšati opremanje dece za polazak u školu – ističe Marija Đerić, pomoćnik direktora OŠ „Stojan Novaković“.

Zalaganje da školarci imaju iste uslove, bilo da pohađaju školu u gradu ili u seoskoj mesnoj zajednici, u ovom pocerskom mestu se pokazalo i te kako izvodljivim. Uz dogovor, i malo dobre volje.

Autor: Slavica Gajić

Izvor: sabackilist.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име