Biti odbornik u Skupštini opštine Bogatić znači i mogućnost da se odmah nađeš na „transfer“ listi i čekaš svojih pet minuta, kako bi zarad nekog interesa promenio „dres“ iliti političku partiju.

Kraj radne sedmice, sezona godišnjih odmora u punom jeku, a u Mačvi idealno vreme za nekakva dešavanja po narod od veoma „bitnog“ značaja. Upravo tako bilo je i danas na sednici palanačkog parlamenta.

Na samom početku sednice Skupštine u frigidnoj klimom rashlađenoj sali predsednik Skupštine Siniša Puzić saopštio je da su odborničku grupu Socijalističke partije Srbije  napustili Miroslav Dabić i Marica Nikolić i pristupili radikalima.

Marica Nikolić i Miroslav Dabić – foto: Perica Petrović

Ovo za građane opštine Bogatić ne predstavlja ništa novo. Na skupštinskoj sednici održanoj 30. marta odbornici Tijana Pejović i Branislav Jurišić su takođe iz SPS preleteli u SRS.

Neverovatno je kako se sasvim slučajno sa ulaskom Branislava Jurišića u SPS u tom trenutku dogodilo i zaposlenje njegovog sina u Dom zdravlja Bogatić. Slučajnosti kraja nema, pa je istog dana kada je Jurišić iz SPS prešao SRS u njegovu avliju stiže nov kazan za rakiju, a vrlo brzo nakon toga se i snaha odbornika iz Crne Bare zaposlila u Dom zdravlja. U Crnoj Bari u šali politički neistomišljenici Jurišića daju kvotu 1,05 da će i ćerku uskoro zaposliti u Dom zdravlja Bogatić.

Da li su Marica Nikolić i Miroslav Dabić u radikale prešli iz ljibavi za sada ostaje nepoznato.

Nakon gubitka četiri odbornika u roku od nepunih pet meseci bivši predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac je u političkom nokdaunu. Današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici SPS-a.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.