Basket 3×3 reprezentacija Srbije je evropski prvak treći put u nizu! „Orlovi“ u sastavu Dejan Majstorović, Miroslav Pašajlić, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić su u finalu Evropskog prvestva u Parizu pobedili selekciju Litvanije rezultatom 20:14.


U sjajnom ambijentu pod Ajfelovom kulom, pred brojnim srpskim navijačima, „Orlovi“ su odigrali fantastično u nedelju i potvrdili dominaciju na Starom kontinentu.

Bronzanu medalju je osvojila Poljska, koja je savladala Rusiju rezulatom 19:13.

Srbija, osvajač bronzane medalje u Tokiju, na taj način je kompletirala fantastičan dan. Srbija je u subotu bledom partijom i porazom od Ukrajine ostavila mesta strepnji, ali su u nedelju redom pali domaćin Francuska, dužnik iz Tokija Rusija i Litvanija u finalu.

Litvanija je bolje počela borbu za zlato, vodila je baltička selekcija 3:0, a zatim je Vasić sjajnom serijom izjednačio. Aleksandar Ratkov je odličnim pasom iza leđa napravio prednost i Srbija je potom povela 7:5.

Kada je Vasić pogodio dvojku za 12:8 na četiri minuta do kraja, Srbija je stekla prvu osetniju prednost, a onda ju je dodatno uvećao Pašajlić takođe dvojkom – bilo je 14:8 u tim trenucima. Srbija je do finiša strpljivo održavala vođstvo i stigla do velikog uspeha.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.