Srbija je dobila reprezentaciju Holandije u basketu tri na tri 16:15 posle velike drame. Srpski basketaši su tako došli do druge pobede u dva meča jer su ranije pobedili selekciju Kine 22:13.

Meč je počeo dvojkom Majstorovića, ali je uzvratio Džesi Vorn. U samom početku meča je bilo dosta faulova igralo se nervozno što je i donekle očekivano s obzirom na to da su Holanđani izuzetno čvrsta i dobra ekipa. Posle tri i po minuta Srbija je vodila 5:4. Iza toga Srbija nastavlja seriju i to zbog dobre odbrane i nekoliko promašaja Holanđana.

Povela je iza toga Srbija 10:5, da bi Holanđani malo zabrinuli dvojkom kojom su prišli na 10:7. Za prvih šest minuta je najbolji srpski igrač Dušan Domović Bulut bio jedini bez koša. Nekoliko narednih napada je Srbija veoma loše izvela i Holandija je povela 12:11 trojkom Vorna, a ubrzo je Holandija posle nove dvojke Arvina Slagtera vodila 14:12. U tom momentu je bilo dva i po minuta do kraja meča.

Uspela je Srbija preko Domović Buluta da izjednači na 14:14, kada je jedno zakucavanje promašio Ros Bekering iza čega je dobio i tehničku. na 1:21 je Srbija imala slobodno bacanje. U završnoj drami Srbija je vodila 16:15, a Holanđani su promašili nekoliko dvojki i nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Vasić je bio najefikasniji kod Srbije sa pet poena.

Autor: M.V.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.