Već godinu i po dana koronavirus poremetio je uobičajen način života ljudi u celom svetu. Najviše problema imaju stanovnici Australije. Mnogi državljani te zemlje, koji su napustili kontinent pre pandemije, nisu dugo vremena uspeli da se vrate nazad, jer su propisane mere bile takve, da niko ne može na tlo Australije.

I nakon 18 meseci, prema rečima naših zemljaka koji žive tamo, kretanje im je ograničeno, moguće je u radijusu od samo 5 km od mesta prebivališta. Takođe, često imaju karantine, a kazne za kršenje „pravila igre“ su drakonske.

Stanovnici odbijaju vakcinaciju, a vlast smišlja strategije kako da ih ubedi da je vakcina spas.

Još prošle godine, ekskluzivno za naš portal Đorđe Petrović, Mačvanima poznatiji kao Đoka Vlastimirov kazao je da su informacije koje su tamo plasirane bile takve da će ovakvo stanje sa pandemijom koronavirusa trajati do 2023. godine, a zatim će se sve postepeno vraćati u normalu.

Naša sagovornica iz Melburna, Aleksandra Alja Katanović ubeđena je u scenario da će pandemija trajati do 2023. godine.

Željko Gojković iz Sidneja, koji se bavi nekretninama rekao je da mu se od početka godine do septembra desilo da su mu zbog karantina klijenti otkazali najam apartmana u trajanju u proseku 7 dana, više od 50 puta. Ova otkazivanja nanela su ogromne gubitke, a mnogi se od ovakvih lomova nikad ne mogu oporaviti – zaključio je Gojković.

Za razliku od daleke Australije, kod nas sve funkcioniše besprekorno, jedino što su nam bolnice prepune zaraženih.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.