U prethodna dva vikenda održana su dva Prvenstva Srbije sa odličnim rezultatima atletičara Sprinta. Pre dve nedelje, Veljko Rosić je došao do vicešampionske titule je na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore (kategorija U18 ili iispod 18 godina) u disciplini skok motkom i to sa velikim ličnim rekordom od 3.05 metara (prethodni bio 2.70). Pored motke, Veljko je odlično trčao i 60 metara sa preponama, opet napraviviši ostvarenje života sa 9.13 sekundi, što je bilo dovoljno za 5. mesto.
Prethodnog vikenda je održano Prvenstvo Srbije u višebojima u konkurenciji juniora. Svi ateltičari Sprinta su došli do ličnih rekorda u zbirnom rezultatu, a najviše se istakao Đorđe Jovanović sa 4749 poena i 4 lična rekorda, što mu je donelo šampionsku titulu u juniorskoj konkurenciji. Veljko Rosić je bio četvrti sa 3949 poena i 5 ličnih rekorda, dok je Nikola Rosić bio peti sa 3488 poena i 4 lična rekorda.
Sprintere ovaj vikend očekuju Prvenstva Srbije za mlađe i starije pionire (U14 i U16), a onda dve nedelje zaredom Zimski kupovi u bacanjima.

Trener AK Sprint iz Badovinaca Ivan Đinić osvrnuo se i na podršku opštine klubu čiji je hedlajner Aleksandar Grnović višestruki prvak Srbije i Balkana u višeboju.

Naime, Opština Bogatić je podržala Grnovića što je odlično, ali, oduzela je od AK Sprint i dala Grnoviću. Po logici opštnskih činovnika koji su se brinuli o raspodeli sredstava ispada da sada Grne treba da vodi računa o matičnom klubu i ostalim članovima kluba.

Treba imati u vidu da je ovo Olimpijska godina i da je san svakog sportiste da ode na Olimpijske igre. Da bi se to i realizovalo potrebni su odlični uslovi i vrhunske pripreme, koje iziskuju neophodna sredstva. Sa 130 evra mesečno teško se dostiže norma, navodi Đinić i dodaje da je će se momci iz kluba truditi svim silama da dostignu svoje zacrtane ciljeve, bez obzira na uslove.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Žika Šumenko

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име