Motoristi su počeli da se okupljaju na Šabačkom hipodromu. Moto skup u organizaciji Moto kluba „Čivija“ počinje danas i završava se u nedelju ujutru. Kao i svake godine, organizatori poseban akcenat stavljaju na bezbednost. Preventivna akcija organizovana je sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima Grada Šapca i Odeljenjem saobraćajne policije.

-Upoznajemo sve bajkere sa važnosti korišćenja kompletne zaštitne opreme, to podrazumeva zaštitne pantalone, jakne, rukavice, adekvatnu obuću i naravno kacige. Apelujemo na sve motocikliste da se ponašaju u skladu sa saobraćajnim propisima, kako bi bezbedno došli na moto skup i otišli sa njega. Posebno je važno da vozači motora koji budu konzumirali alkohol na Skupu ne sedaju na motor da idu kući, nego da ostanu ovde, rekao je Dragan Antonić iz Moto kluba „Čivija“.

Katarina Tadić sekretar lokalnog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti motociklisti podsetila je da su motociklisit najugroženija grupa učesnika u saobraćaju, što pokazuje i ovogodišnja statistika.

-Nažalost, u ovoj godini na putevima na teritoriji grada Šapca su oba poginula lica motociklisti što je razlog više da uputimo apel svim vozačima dvotočkaša da čuvaju svoje živote, i poštuju sve propise ali da uputimo apel i ostalim učesnicima u saobraćaju da su motociklisti na našim putevima i da dodatno obrate pažnju na njih. Kampanja “Mladi i bezbedni” koju smo nedavno sproveli na teritoriji našeg grada odnosila se na sve mlade vozače, među kojima i motociklisti, a danas kroz razgovor i podelu edukativnog materijala želimo da podignemo svest našim bajkerima o bezbednosti u saobraćaju. Lokalni Savet je aplicirao na projekat Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije namenjen vozačima dvotočkaša jer sadašnja statistika govori da su te obuke potrebne a to je jedan od ozbiljnih koraka koji moramo preduzeti kako bismo kroz različite aktivnosti došli do našeg cilja a to je da nemamo nijedno poginulo lice, rekla je Katarina Tadić.

Ovogodišnji Moto skup posvećen je Dejanu Isakoviću Bosancu, istaknutom članu kluba, koji je u aprilu preminuo od posledica korona virusa.

Posetioce večeras očekuje koncert Zabranjenog pušenja od 22.00 sata, pre njih će nastupiti Supermensi. Sutra u 18.00 časova je defile motora kroz grad. Od 20.00 časova nastupa Predigra, a od 22.00 sata počinje koncert Isaka Šabanovića.

Moto skup su danas posetili i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić.

Izvor: Glas Podrinja

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име