Foto: Printscreen/instagram

Koliki je stvarni broj oborenih NATO aviona tokom bombardovanja 1999. godine, ne možemo znati sve dok Amerikanci i NATO ne otvore svoje arhive.

Za sada, oni samo priznaju obaranje jednog aviona „nevidljivog“ F-117 „Noćnog jastreba“ („Nighthawk“) i jednog aviona F-16 CG “Borbenog sokola” (“Fighting Falcon”) i to samo zato što su pali na našoj teritoriji—u ataru sremskog sela Buđanovci kod Rume i zaseoku mačvanskog sela Nakučani kod Šapca. Svi ostali padovi ili oštećenja NATO aviona se zvanično kriju zato što nisu pali na našu teritoriju.

Međutim, postoje ozbiljne indicije, dokazi i svedočenja da su pripadnici slavnog 3. diviziona 250. raketne PVO brigade naše vojske oborili još jedan ponos američke vojske nevidljivi bombarder B-2 “Duh” (“B-2 Spirit – Stealth Bomber”) kog vidite na slici.

Iz svih svedočenja pripadnika naše vojske, jasno je da je još jedan nevidljivi avion oboren 20. maja 1999. godine odmah iza ponoći, dejstvom pripadnika 3. diviziona 250. raketne PVO brigade iz atara sela Bečmen u Sremu. Američki bombarder B-2 (koji jedan košta 2 milijarde dolara) je pao u predelu Spačvanskih šuma kod Vinkovaca, na teritoriji današnje Republike Hrvatske.

Po svedočenjima lokalnog stanovništva, vatrogasaca koji su gasili požar u Spačvanskoj šumi, pripadnika MUP-a Hrvatske i aktivnosti jedinica SFOR-a iz Tuzle i cele BiH jasno je da je oboren jedan američki bombarder B-2, čiju su olupinu, sa sve zemljom u dubinu od dva metra, odneli pripadnici američke vojske maja 1999. godine. Oni su pokušali da uklone svaki trag ovom pogotku i nikakve informacije u zapadnim medijima o tome nećete pronaći, iako su inicijalno uklonili jedan bombarder B-2 Duh Mizurija sa liste aviona, da bi ga ubrzo vratili pravdajući se birokratskom greškom.

Naš slavni 3. divizion je sigurno pogodio i izbacio iz upotrebe još dva aviona, koji su oštećeni sleteli na aerodrome u okruženju. Jedan od njih je sigurno još jedan F-117 koji je oštećen sleteo na zagrebački aerodrom “Pleso” (poznatiji pod današnjim nazivom “Franjo Tuđman”) koji je tu razmontiran i prebačen u Ameriku.

Izvor: istorija srba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име