Aleksa Kolaković budućnost srpskog rukometa

0
Aleksa Kolaković u dresu Sen Rafaela

Njegov deda Petar Pera Fajfrić sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, bronzu na svetskim prvenstvima 1970. u Parizu i 1974. u Berlinu. Baka Miljka bila je uspešna rukometašica, a zaslužna je za razvoj rukometa u Mačvi. Majka Aleksina je Sandra Kolaković koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila bronzu u Italiji 2001. godine, a sa Krimom iz Ljubljane pokorila Evropu. Ne bi bilo fer da se ne spomene ime Aleksinog ujaka Zorana Fajfrića, koji je sa Metaloplastikom osvojio titulu juniorskog prvaka SFRJ. Bio je juniorski reprezentativac, a šest puta je nastupao za seniorsku reprezentaciju SFRJ.

Dakle, Aleksa je treća generacija najčuvenije rukometne porodice na ovim prostorima, igrač koji je poput svojih predaka obukao dres reprezentacije i pokazao izuzetan talenat i borbenost na terenu, koja je do sada falila našem timu.

Pre dve godine igrač francuskog Sen Rafaela uvršten je među pet najboljih juniora u prvenstvu Francuske.

Pružajući odlične partije u dresu Sen Rafaela ubrzo je stigla nagrada i poziv da igra za reprezentaciju Srbije. Verujemo da će Aleksa zajedno sa svojim saigračima vratiti naš rukomet u sam svetski vrh. Želimo mu puno uspeha i da se okiti medaljom, onakvom kakvu je pre skoro 50 godina poneo njegov deda Pera. Karijera je pred njim.

Aleksa nije više momak. On je oženjen Rijanom, ćerkom poznatog pevača Šaka Polumente.

Autor: redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име