Glumac Alek Boldvin slučajno ubio je ženu iz snimateljske ekipe, a ranio režisera i scenaristu novog filma „Rust“.

Glumac je, kako prenosi Gardijan, ubio direktorku fotografije rekvizitnim pištoljem i ranio reditelja Džoela Souza, prenosi Gardijan reči vlasti u Nju Meksiku.

„Šerif potvrđuje da su dve osobe upucane na setu Rasta. Direktorka fotografije Hejlina Hačins (42) i reditelj Džoel Souza (48) upucani su kada je opalio rekvizitni pištolj koji je koristio glumac i producent Alek Boldvin (68)“, navedeno je u izveštaju šerifa.

„Gospođa Hačins prevezena je helikopterom u bolnicu gde je proglašena mrtvom. Souza je u bolnici na lečenju.“

Nije saopšteno koliko su ozbiljne Souzine povrede.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.

Iz šerifove kancelarije rečeno je Gardijanu da je Boldvin svojevoljno razgovarao sa istražiteljima i da je nakon razgovora otišao.

Predstavnici za medije Aleka Boldvina izjavili su da je do incidenta došlo pošto je glumac opalio iz pištolja sa lažnom municijom, ne navodeći detalje.

Snimanje je zaustavljeno.

ZDRAVKO ŠOTRA: Nije Boldvinova greška

„Pokušavam da shvatim kako se to desilo, čak se pitam i da li je namerno“, rekao je Šotra portalu Nova.rs, ističući da su na svakom snimanju pirotehničari zaduženi za sve što je vezano za oružje i da se na snimanjima uvek koriste lažnjaci.

Šotra se pita kako je iskusan pirotehničar mogao da dozvoli da se koriste meci koji mogu da ubiju bilo koga i ukazuje da je on tu da spreči bilo kakvu neopreznost svakog člana ekipe i mogućnost da nešto krene po zlu.

„Pada mi na pamet da je možda i neka diverzija, jer nepojmljivo mi je da jedan tako iskusan i poznat glumac, kakve god naravi bio, učini nešto tako“, kazao je reditelj i ocenio da je krivac onaj ko mu je dao taj „rekvizit“, ali da će istraga pokazati šta se zaista desilo.

Hrvatski stručnjak za pirotehniku Marijan Karoglan, koji je, između ostalog, radio na Spilbergovoj „Šindlerovoj listi“, rekao je da je pravilo da glumac ne vodi računa o oružju.

„Glumcu se da oružje koje je ispravno i s manevarskom municijom koju upotrebljavamo na filmu“, rekao je on, dodajući da je takvo oružje gotovo bezazleno, ako nije velika blizina, ali da čak ni iz velike blizine filmsko oružje ne može da ubije čoveka.

Prema mom mišljeju pogrešio je oružar, kazao je Karoglan za „Večernji list“, pitajući se da li je neko smestio holivudskom glumcu ili ne.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име