Trinaest anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) podnelo je zahtev za raskid ugovora jer su nezadovoljni uslovima rada i lekarskom uslugom koja se u toj bolnici pruža kovid pacijentima, a na čijem čelu je Sabija Izetbegović. Tim povodom održana je hitna sednica Vlade Kantona Sarajevo.

Situacija je kulminirala prošlog meseca kada su poslali pismo rukovodstvu KCUS-a u kome su upozorili na katastrofalne uslove rada i korišćenje neadekvatnih respiratora za kovid pacijente.

Informaciju o otkazima anesteziologa potvrdio je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić na sednici kantonalne Skupštine, piše klix.ba.

Posle toga je Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo predmet, a istražitelji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su ušli na KCUS i oduzeli dokumentaciju koja će pomoći u istrazi kako bi se utvrdilo da li su ispravni respiratori uvezeni iz Kine prošle godine putem firme „Srebrena malina“, koliko ih je u funkciji i da li je kovid pacijentima pružena adekvatna lekarska njega.Bakir Izetbegović FOTO: Printscreen/N1Bakir Izetbegović FOTO: Printscreen/N1

Vlada Kantona Sarajevo održala je vanrednu sednicu o odlasku 13 anesteziologa s KCUS-a i doneseni su zaključci da se ovih 13 doktorki primi u Opštu bolnicu „Abdulah Nakaš“. 

– Vlada KS zahteva od Vlade FBiH da hitno smeni rukovodstvo i Upravni odbor Kliničkog centra Sarajevo – stoji u saopštenju.

Podsetimo, na čelu KCUS je Sebija Izetbegović, supruga lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koja duži period nije dozvoljavala inspekcijia ulaz u tu zdravstvenu ustanovu, kako bi se proverila ispravnost kineskih respiratora.

Direktor Opšte bolnice „Dr Abdulah Nakaš“ je Ismet Gavrankapetanović, koji je duže vreme u otvorenom sukobu sa Sebijom Izetbegović.

Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име