Fudbalski klub Ajaks i njegov izvršni direktor Edvin Van der Sar ukazuju da je Superliga Evrope velika greška koja je nastajala iza „zatvorenih vrata“.

Klub za koji kao kapiten nastupa srpski reprezentativac Dušan Tadić stao je iza UEFA i FIFA koje su najavile ozbiljne sankcije i izbacivanje klubova osnivača Superlige, iz svojih takmičenja – Lige šampiona i Lige Evrope.

„Ajaks je potpuno razočaran i šokiran objavom mogućnosti da se zaigra Superliga Evrope. Podržavamo mere koje predlaže UEFA koje su potvrđene u ponedeljak“, navodi Edvin Van der Sar u delu kratkog saopštenja.

Napominje da je godinama radio na tome da se napravi novi format UEFA takmičenja, dok je Ajaks kao klub zastupao stanovište da UEFA takmičenja treba da budu dostupnija većem broju klubova.

Mislili smo da ćemo naći rešenje u ‘švajcarskom modelu’ i više međunarodnih utakmica za više klubova. Vrlo smo razočarani iznenadnim i skorašnjim razvojem događaja i kursa koji neki vrhunski evropski klubovi pokreću od ovog vikenda, uz veoma neizvestan period na horizontu evropskog fudbala“, rekao je Van der Sar.

Da podsetimo, 12 velikana evropskog fudbala od čega je šest iz Engleske i po tri iz Italije i Španije najavilo je u nedelju da formira Superligu Evrope u kojoj bi trebalo da igra 20 klubova.

Autor: Miloš Ljubisavljević

Izvor: Sportklub

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име