Galopska staza u Bogatiću mirovala je samo tri nedelje nakon prvog trkačkog dana, na verski praznik Cveti, a nova uzbuđenja doneli su danas galoperi na drugom trkačkom sastanku na hipodromu u srcu Mačve. U organizaciji KK „Mačvanin“, preko trideset upisanih grla nadmetalo se u pet ravnih galopskih trka na distancama od 1100 do 1600 metara.

Na stazi dugoj 1100 metara najpre su snage odmerila dvogoda grla bez pobede, u trci „Shark Gym“. Prva dvogodačka trka u 2021.godini podigla je na noge sve prisutne, a za to su najzaslužnija bila grla Colorado i Ankara, sa Ljubomirovićem i Gnesi-jem u sedlima, koji su zajedno projurili kroz cilj (1:06,8) i podelili prvo mesto. Treću poziciju zauzela je Margaret, a četvrtu Magdalena. Pobednički pehar uručio je Aleksandar Ružić, vlasnik Shark Gym-a.

Trka „Mačva“ puštena je druga, a u njoj su se nadmetala četvorogoda i starija grla na distanci 1400 metara. U maniru sigurno, pobedu odnosi  Iron Boy sa iskusnim Tikom Vujkovićem u sedlu (1:25,7), koji je za 3,5 dužine za sobom ostavio grlo Al Capone. Treći je bio Ogon, a četrti Prinston Boy. Predsednik Opštine Bogatić, Milan Damnjanović, uručio je pehar vlasnicima prvoplasiranog Iron Boy-a.

Osam trogodih i starijih galopera jurnulo je iz start mašine u trećoj trci „Dom zdravlja Bogatić“, na 1400 metara. Drugu pobedu ovog trkačkog dana upisao je aspirant Darko Ljubomirović i sjajno grlo Sensation iz, Koničkog kluba „Šendeković“ (1:24,4). Kroz cilj je druga prošla Kruna i Norbert Nađ, treća Fast Endless i Vujković, a četvrta Džejla sa Rizvanom Sakićem. Pehar porodici Nedić za trijumf trogode Sensation uručio je Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja Bogatić.

Sledeća na programu bila je trka  Kategorije IV „Šabački galop“, za trogoda grla bez plasmana u Grup i Listed trkama, na stazi od 1600 metara. Pobedu u maniru sigurno odnosi grlo Babajaga (1:38,9), Belmina Sejdovića, na drugo mesto plasirao se Valentin, treća je kroz cilj prošla Cuckoosingagain, a četvrta Gloria Gold. Predsednik KK „Džokej klub“ Šabac, dr Aleksandar Peranović, uručio je pobednički pehar vlasnicima Babajage. U ovom nadmetanju u završnom pravcu palo je grlo Ramona i tom prilikom je džokej Milan Nikolić ostao na zemlji, ali srećom nije završio pod kopitama ostalih galopera. Ekipa Doma zdravlja Bogatić intervenisala je na stazi i nakon pregleda utvrdili su da je Nikolić dobro, ali je upućen na detaljnija snimanja u Šabačku bolnicu.

Šest četvorogodih i starijih grla odmerilo je snage u petoj trci „Berdi“, Kategorije II, na distanci 1600 metara. Ljubimac Nike Šendeković, Waslawi, sa Sašom Glogovcem u sedlu, za četiri dužine konjskog tela nadmašio je drugoplasiranu Lullaby i u maniru sigurno trijumfovao u ovoj trci (1:40). Treći je bio Wizardess, braće Gospavić, a četvrta Pietraia, Konjičkog kluba „Šendeković“. Pobednički pehar uručio je Teodor Teodorović, zamenik predsednika Opštine Bogatić i član rukovodstva trka.

Treći trkački dan na hipodromu u Bogatiću zakazan je za 20.jun, kada je na programu i Listed trka Mačvanski Derby, na distanci od 2000 metara.

Autor: macvainfo.rs

Foto: Perica Petrović

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име