Iako su pre samo tri dana otvorili noćne klubove prvi put posle 16 meseci, u najavi su nova ograničenja zbog širenja delta soja koronavirusa.

Francuska je pre samo tri dana otvorila noćne klubove prvi put posle 16 meseci, a u okviru napora da se vrati u normalu iz perioda pre pandemije, ali su sada moguća nova ograničenja zbog delta soja korona virusa koji je ponovo doveo do porasta zaražavanja.

Francuski predsednik Emanuel Makron je ovog jutra domaćin sastanka na najvišem nivou o bezbednosnoj situaciji povodom koronavirusa, a večeras će se putem televizije obratiti naciji, prenosi agencija AP.

Francuska je mnogo više od Pariza i Azurne obale: Očaravajuća mesta za koja možda niste ni čuli

Ovog puta će, kako se očekuje, objaviti plan o donošenju zakona koji će od zdravstvenih radnika zahtevati da se vakcinišu, a možda će najaviti i posebne kovid propusnice za restorane ili druge svakodnevne aktivnosti.

Među ostalim mogućnostima su i ponovno uvođenje ograničenja broja ljudi na javnim mestima, kao i moguća najava početka naplaćivanja nekih testova na koronavirus, koji su do sada bili besplatni.

Sve nove mere će, kako navodi AP, verovatno biti relativno blage za sada, ali će biti usmerene na podsećanje Francuza da pandemija još nije gotova.

“Moramo da živimo sa virusom. Život sa virusom znači da ne zatvaramo ponovo sve”, izjavio je juče francuski ministar zadužen za Evropu Klemon Bon.

Francuska je vakcinisala 40 odsto populacije, a vakcine su dostupne svima koji su stariji od 12 godina, ali je potražnja za vakcinama bila na silaznoj putanji poslednjih nedelja.

Autor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име