Evropska unija zatražila je pozajmicu vakcina od Srbije uz obećanje da će, ako joj Srbija pozajmi vakcine, vratiti dug najkasnije do 1. maja.

Evropska unija zatražila je milion doza vakcina, a u molbi se navodi da su su spremni da vrate vakcine i uz kamatu ako treba.

– Ukoliko biste nam učinili, vratili bismo vam do 1. maja, verovatno i ranije, ali ‘ajde da kažemo najkasnije prvog. I naravno, ako treba, spremni smo i na neku kamaticu u znak zahvalnosti, pošto nam je baš frka i baš biste nas spasili ako nam uletite – navedeno je u pismu koje je iz EU stiglo Vladi Srbije.

U pismu se dalje kaže da Uniji ne bi ni bila potrebna pozajmica kada bi drugi njoj vratili neke dugove, ali da se to još ne zna kada će biti.

– To vam je ono standardno, duguju vama, a onda vi morate da se zadužite da biste premostili do prvog. Nama gomilu vakcina dođu i ovi iz Astra Zeneke i iz Fajzera i iz Moderne, ali džaba kad nama to treba sad. I eto, sad moramo da se uzajmimo. Ako se ovako nastavi, moraćemo da počnemo da uterujemo dugove, pa ako znate nekog i za to, slobodno nam preporučite – izjadala se EU Srbiji.

Vlada Srbije za sada nije odgovorila na ovu molbu, ali nezvanično saznajemo, odgovor će najverovatnije biti pozitivan, uz jedan uslova, a to je da vakcine lično odnese i uruči predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nenad Milosavljević

Izvor: Njuz

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име